Resultats de la cerca bàsica: 33.418

Diccionari de la llengua catalana
51. cansalada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gras del porc, comprès entre la pell i la carn, el qual, salat, es guarda per a tirar a l'olla i altres guisats. cansalada fumada Cansalada viada que se sotmet al procés de fumatge per aconseguir-ne la conservació. cansalada viada [o cansalada virada] Cansalada del ventre o del [...]
52. suids
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Família de mamífers artiodàctils del grup dels suïformes, de morro allargat, carnós i de contorn circular, d'extremitats curtes i primes i cua curta, que comprèn el porc, el senglar i la babirussa. Individu d'aquesta família. [...]
53. respectivament
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
De manera que cada cosa d'una sèrie concerneix una cosa d'una altra sèrie o s'hi correspon. Els femenins dels noms porc, cavall i ase són respectivament truja, egua i somera. [...]
54. porquí -ina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent al porc. Bestiar porquí. [...]
55. donegal
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Botifarra de carns selectes que es fa del budell gros del porc. [...]
56. furgar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Remenar (el foc) amb la furga. Remenar (un munt de coses) ficant-hi la mà, la burxa, etc. El porc, somoure i remenar (la terra). No s'ha cansat de furgar fins a descobrir la veritat. [...]
57. llonganissa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de budell llarg i prim ple de carn de porc picada i adobada. [...]
58. llard
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Greix tret per fusió del sagí del porc.  [...]
59. croqueta
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bola allargada feta amb carn de gallina, amb carn de porc, amb peix, etc., capolada, o amb sèmola, arròs o un altre aliment, pastada amb llet, que es fregeix després d'arrebossada amb ou i farina o pa ratllat. [...]
60. sobrassada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit de carn de porc capolada, adobada amb sal i pebre vermell, típic de les Balears. [...]
Pàgines  6 / 3.342 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>